Хора с четири ръце и опашка ще летят в Космоса

Според италианския астронавт Лука Пармитано физиологията и етиката ще направят междузвездните пътешествия ежедневие

Мистика
14:05 - 27 Февруари 2020
2773
Хора с четири ръце и опашка ще летят в Космоса

Италианският астронавт Лука Пармитано твърди, че в бъдеще, когато космическите полети ще се превърнат в ежедневие, подобно до самолетните круизи до другия край на света, пътуващите в Космоса ще използват новопридобитите способности на тялото си.

Лука нарича бъдещите си колеги мутантни астронавти, като предупреждава, че казва това с най-добри чувства и вяра в човека. Италианският космонавт е убеден (или знае), че всеки човек има ген, който позволява на тялото му да изпадне в нещо като зимен сън при мечките. В момента този ген е неактивен в хората и 99,99 процента от човечеството не го ползва.

В бъдеще обаче или учените ще намерят начин да го активират, или самият човек ще се научи да включва и изключва този удивителен биологичен механизъм, който позволява на астронавтите просто да спят по време на полети на дълги разстояния. Лука предполага, че с времето ще се появят още по-мутантни възможности на астронавтите, тъй като в нашето тяло има много излишни неща, които не се ползват, но е възможно да се активизират. Италианският космонавт дава пример с човешките крака, които са напълно ненужни в Космоса. За сметка на това човек с четири ръце и опашка би бил много по-приспособен за междузвездното пространство. Пармитано признава, че не знае как ще се случат промените с физиологията на бъдещите звездни пътешественици, но е убеден, че промяната в човешкото тяло е неизбежна.

Италианецът добавя, че няма как етичният въпрос в този случай да не бъде спазен, защото просто времето ще променя не само технологиите, а и човешкото тяло наред с етичните представи. И ако днес намесата в човешкия геном изглежда богохулна и дори престъпна (например китайският учен Хе Джанкуй е изправен пред смъртно наказание за подобен експеримент), то в бъдеще това може да е нещо обичайно и мутиралите хора, които са пригодени за определени задачи, няма да са по-странни от днешните хора с изкуствени сърца, протези на ръцете или краката и т.н.