Хората на Мая и Хаджигенов се срещат със Слави в събота

Политика
12:03 - 22 Юли 2021
3466
Хората на Мая и Хаджигенов се срещат със Слави в събота

В събота ще се проведат публичните консултации на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ", стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова в кулоарите на парламента.

Тя заяви, че няма да отстъпи приоритетите, които са били обещани на българските граждани, а именно -

по-високи доходи, незабавно преизчисляване на пенсиите, подкрепа на младите семейства и децата, както и продължаването на ревизията на управлението на Бойко Борисов.

"Както стана ясно пари в бюджета има, има събрани приходи над 1 млрд. и няколко стотин милиона по данни от финансовия министър Смятаме, че тези пари трябва да бъдат насочени незабавно към българските пенсионери", обясни Манолова. 

Относно поканата от ИТН, отправена и към ДПС, председателката на парламентарната група на ИБГНИ обясни, че не знае кои са поканените лица, тъй като поканата към тях е персонална."Имаме ясна позиция, че няма да участваме и да подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС", категорично заяви Манолова.

Тя обаче не изключи възможността да подкрепят правителство на ИТН, дори и ако то е подкрепено и от ДПС. "В предишния парламент Ива Митева беше избрана за председател с гласовете на всички парламентарни групи и това не беше проблем", отговори индиректно на въпроса Манолова.

Председателката беше категорична, че от нейната група няма да има министри, защото не иска правителството да се "парцелира".

Снимка: Агнес Методиева