Хората на Слави пак настояват: Партийната субсидия да е левче

Актуални новини
19:53 - 13 Февруари 2022
3432
Хората на Слави пак настояват: Партийната субсидия да е левче

"Има такъв народ" ще внесе предложението си за намаляване на партийната субсидия от 8 лева на 1 лев за получен глас на изборите. Това обяви зам.-председателят на НС Ива Митева в предаването "Говори сега" по БНТ. Това ще се случи между двете четения на проектобюджета за тази година.

Митева разказа, че с намаляването на субсидията през 2019 г. партиите са били освободени от задължението да плащат наем за офисите, които ползват. След повишаването на субсидията това положение е останало непроменено и наемите са останали безвъзмездни.

"Правото на ползване така и не се учреди, в момента ако тръгне да се прави проверка, ще се види, че партиите хем не плащат наем, хем не са и на безвъзмедзно право на ползване, където трябва да плащат данък "Сгради". Тоест, нито плащат данък "Сгради", нито плащат наем", заяви зам.-председателят на парламента.

В "Има такъв народ" не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд.

Тя не коментира престрелките между премиера и главния прокурор, а за списъка на Кирил Петков каза: "Не мисля, че Гугъл може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттам информация".