Хората от взривения блок във Варна: Oтмъщение e

Веселин и жената, с която живеел били в много обтегнати отношения

Новини
12:59 - 13 Януари 2020
3812
Хората от взривения блок във Варна: Oтмъщение e

Хората, които живеят в взривения бл. 302 във варненския квартал "Владиславово" са сигурни, че бившият полицай Веселин Димитров е заложил бомба в жилището за отмъщение.

След като жената, с която съжителствал на семейни начала подала сигнал за домашно насилие, той получил предизвестие, че трябва да напусне апартамента до 10 дни. До късно предната вечер съседи виждали как той изнася багаж от апартамента. За съжаление по данни на прокуратурата жертвите на взрива са две. Едната е съседката от 4-ия етаж, която е на 53 години. Другата жертва също е открита овъглена в блока, но тялото все още не е идентифицирано.

"Беше нещо страшно. Събудих се от ужасен трясък. Беше малко преди 4.30. Скочих от леглото и погледнах навън. Видях, че апартамента на 4-ия етаж гори и веднага се обадих на 112. Изведнъж всичко беше в пламъци и ужасен дим. Чуваха се викове. Някаква жена викаше за помощ, чуваше се и мъжки глас. Веднага се облякох и дойдоха да видя с какво мога да помогна, но в същия миг дойдоха и пожарникарите", сподели Християн Иванов.

"Постоянно се караха в тях. Той много я тормозеше. Синът й завърши морското училище и след първия си рейс помогна за ремонта на апартамента, но той изгони момчето. Излизаше на терасата да говори по телефона и се чуваше как каква - това не е краят", сподели жена от входа.

"Чух страшен тътен, а жена ми вече беше станала. видях огромните пламъци и излязох навън, аз и още няколко съседи грабнахме пожарогасители от колите да помогнем с каквото можем. Взехме да звъним по етажите, ако някой не се е събудил да става", обясни друг мъж от входа.

Съседите, които са на крак от 4.30 часа сутринта пред блока, твърдят, че Веселин и жената, с която живеел били в много обтегнати отношения. През последните месеци непрекъснато вдигали скандали, според някои той дори й посягал физически.

Бившият полицай все още се издирва. Срещу него е образувано предварително производство за умишлен палеж. Кметът на Варна Иван Портних обясни, че хората, чиито жилища са унищожени от взрива, ще бъдат предоставени общински.