Христо Иванов към Слави: Атаките с опорки не могат да ни спрат

Политика
16:27 - 12 Август 2021
7549
Христо Иванов към Слави: Атаките с опорки не могат да ни спрат

Вчера подарихме на ИТН колекция от пропагандните пасквили, които Пеевските медии публикуват с години срещу нас и днес г-н Трифонов вече ги ползва по предназначение. Това не е изненада - във всеки момент, в който ИТН се сблъскат с принципни аргументи, за които нямат отговор, те преминават към яростна лична агресия. Атаките с тези опорки не са ни спирали през всички тези години, няма да ни впечатлят и сега. Така лидерът на ДБ Христо Иванов светкавично отговори на нападките от Трифонов, отправени срещу него за миналото му и семейството през фейсбук. 

Интересно е друго, г-н Трифонов принципно е прав: биографиите на кандидатите за министерски постове са ключов въпрос. От тях хората могат да разберат дали един кандидат има капацитета да носи огромното обществено доверие, което се изисква за заемане на тези постове, напомня Иванов на учиндолеца.

"Това се опитвахме да обясняваме и ние през цялото време на неговите сценаристи: не можем да инвестираме гласуваното ни доверие в кандидати, без да ги подложим на много внимателна предварителна преценка. Нещо, което досега се струваше скандално на ИТН до там, че го нарекоха предателство. Добре е, че са почнали да разбират, че всъщност би било предателство към избирателите, ако не направим такава преценка", пише още Иванов. 

Той предупреди и че ако процесът в ИТН продължи в същия дух, ще трябва да осъзнаят и че не може да налагат диктат при 65 гласа в парламента, нито да стоят в непрозрачни процедури, когато търсят подкрепа, нито да се надяват на плаващи мнозинства.

"Няма парламентаризъм, когато решенията се взимат от някой, който не е нито в парламента, нито пред медиите.. Остава това политическо съзряване да се случи навреме, за да не бъде пропиляна и възможността за третия мандат…", философски заключва лидерът на десницата без да намесва в посланието си реплика за родителите си и работата му като майстор в строителството или практиката му като адвокат, за които Дългия го сгълчи.