Христо Иванов: Пълен разгул на безотговорността и популизма

Въпрос на съвест на всеки депутат е дали да хвърлим страната в политическа криза, заяви лидерът на ДБ

Новини
13:29 - 15 Юни 2022
2982
Христо Иванов: Пълен разгул на безотговорността и популизма

Ще обмисляме всякакви мерки, но в крайна сметка е въпрос на решение по съвест на всеки народен представител дали ще хвърлим окончателно страната в политическа криза и в сериозен риск от четвърти избори в рамките на 13 месеца, които очевидно няма как да доведат до нищо по-добро от това, което имаме", каза днес пред журналисти депутатът от "Демократична България" Христо Иванов. Според него подобно поведение на фона на войната в Украйна и кризите в страната е безотговорно.

Иванов не изключва възможността актуализацията на бюджета да не бъде приета. "Всичко е възможно в момента. Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма. Интересите на страната и на хората, които се нуждаят от подпомагане от държавата, интересите на бизнеса - всичко това е хвърлено през прозореца", допълни той.

За Христо Иванов цялата постановка около Северна Македония, която "Има такъв народ" са организирали, е напълно измислена. "Има ясен конституционен текст, който казва, че външната политика на България се води от Министерския съвет, а Министерският съвет се ръководи от премиера, нали разбираме това нещо?" Иванов смята, че ако е имало двойна политика, това означава, че министър Генчовска трябва да си подаде оставката, защото е имала различна политика от тази на премиера.