Христо Иванов повежда срещу Пеевски във Велико Търново

ДБ разместиха листите си заради ДПС

Политика
10:09 - 12 Октомври 2021
2115
Христо Иванов повежда срещу Пеевски във Велико Търново

"Наложи се да направим промяна в листата във Велико Търново и аз ще бъда водач, защото разбрахме, че Делян Пеевски ще е водач тук. Това ще е символната битка на изборите", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Вместо в Пловдив-град, той се изправя в старата столица срещу водача на ДПС. 

Според него това, че Пеевски е номиниран от ДПС, показва намерението на движението да премине към нещо "като терористична акция срещу българската демокрация". 

По думите му от "Демократична България" ще поканят Пеевски на дебат. 

"Това, че някой е решил, понеже не е станал кандидат за депутат, да каже, че демокрацията е в опасност, не бива да го превръщаме в новина. Същевременно проблем има и ще го решим", каза той относно критиките от Методи Лалов към него. 

Иванов обясни, че е съгласен да има повече млади хора в листите, но това е "въпрос на кариерно развитие". Листите са ни добри, каза още той. 

На въпрос към Калоян Янков защо се е отказал от водаческото място в Търново, той отговори, че е чест лидерът на формацията да е водач. "Пеевски олицетворява задкулисието. Част съм от листата, независимо на кое място", обясни той. По думите му първото място не е даденост и за него няма абонамент.