Христо Иванов при президента: Важно е да се състави кабинет с първия мандат

Нови избори няма да ни решат проблема, категоричен е председателят на ПГ на "Демократична България"

Политика
10:15 - 28 Юни 2022
2753
Христо Иванов при президента: Важно е да се състави кабинет с първия мандат

В този час започва срещата на Румен Радев с представители на "Демократична България". Тя е част от консултациите при президента с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Така ДБ станаха единствените от трите партии в управляващата коалиция, които дойдоха на "Дондуков" 2. "Продължаваме промяната" и БСП отказаха да разговарят с президента преди приемането на актуализацията на държавния бюджет. Те ще поискат ден за консултации след сряда.

"Много е важно да се направи опит да мандат. Много е важно да се продължи фокусът в съдебната реформа. Нови избори няма да ни реши проблема". Това заяви Христо Иванов при срещата с президента. 

"Г-н Радев, очертахте кризите, в които се намираме и колко е отговорен този момент. Считаме, че Конституцията предвижда тези консултации като антикризисна мярка. Целта на Конституцията винаги е да има излъчено правителство.  Мисля, че след толкова предсрочни избори е ясно, че това не може да бъде панацея. За нас кризата има още един аспект и това е кризата на политическата класа. Оказа се невъзможно да се води разговор по съществените проблеми”, каза още Иванов.

Снимки: Агнес Методиева