Христо Иванов за кандидат- премиера: Симпатичен човек изглежда

Петте приоритета, обявени от ИТН, са важни, заяви зам.-председателят на "Демократична България"

Политика
19:02 - 30 Юли 2021
5224
Христо Иванов за кандидат- премиера: Симпатичен човек изглежда

Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов направи първи коментар след връчването на мандата на "Има такъв народ" с кандидат за премиер Пламен Николов.

"Симпатичен човек изглежда, но на този етап не виждам какво бихме могли да коментираме. Ще изчакаме как ще бъде презентиран, как ще бъде презентиран съставът на Министерския съвет, каква програма ще бъде презентирана, няма да избързваме с коментар, защото нямаме много какво да коментираме", каза Иванов, цитиран от БНТ.

Той допълни, че петте приоритета, обявени от ИТН, всеки български гражданин може да ги обяви, защото те очевидно са важни.

"Може би е малко тъжно за страната цялата тази работа, но това са реалностите", заключи той.

"Както почти всички, и аз разбрах преди малко за Пламен Николов. Това не е сериозно. Разбирам, че хора, които правят шоу дълги години, решават, че е това, заради което са влезли в политиката. Но има граница, на която шоуто трябва да отстъпи на политическата отговорност и сериозността. Тук не е въпросът какъв рейтинг ще имаш. Очаквахме да има разговор с нас малко преди да бъде назован кандидатът за премиер", коментира пред БНР Борислав Сандов от "Демократична България".

Той посочи, че не би желал да коментира личността на номинирания за министър-председател: "Да номинираш за премиер човек, който няма ясно изразен политически профил, няма политическа позиция, това не е антисистемно, това отива отвъд... Тук не става дума за претенции от наша страна за имена, които ние да посочим, а да има съгласуване. Започвам да се замислям дали не се водят преговори с други партии".

Сандов допълни: "По-важното е кого предлагаш за най-властовата фигура в нашата държава и защо няма преговори между партиите, от които се очаква да създадат парламентарно мнозинство на евентуално правителство, начело с този човек".