Христо Стоичков: Никога повече няма да се занимавам с футбол, за да не петнят името ми

Спорт
20:00 - 01 Март 2022
9410
Христо Стоичков: Никога повече няма да се занимавам с футбол, за да не петнят името ми

Христо Стоичков бе истинска легенда на световния футбол и това не е тайна за никого, най-малкото в България. Но в краткия си период като старши-треньор, той не постигна почти нищо значително, че дори се замеси в няколко скандала, които започнаха да се отразяват на имиджа му.

Именно това е причината „Камата“ да спре окончателно с футбола.

„Пейката вече не ми липсва. Преживях доста странни неща, които ме удариха в сърцето. Не можех повече да позволявам името ми да се петни по такъв начин. Затова реших да се махна от тази кочина“, каза Стоичков в интервю за испанското издание AS.

Той даде няколко примера с ръководни фигури, които са се месили пряко в работата му, но, когато резултатите не са били положителни, именно неговото име излиза на преден план.

Христо Стоичков прекара 3 години начело на българския национален отбор, но именно тогава отношенията му с Борислав Михайлов се влошиха драматично с встъпването му на власт в БФС. След това той пое испанския Селта Виго, мина през Мамелъди Съндаунс, Литекс и ЦСКА. Най-големият му успех остава второто място във Висшата лига на Южна Африка с Мамелъди, но именно в мача, в който губи титлата, споделя, че президентът на клуба е влязъл в съблекалнята.

В момента носителят на „Златната топка“ се подвизава в журналистическите среди и все по-често го виждаме в амплоато на интервюиращ, вместо на интервюиран.