Хубчев: Срещу отбор от нашата черга е два пъти по-трудно

Липсата на звездите в Черна гора хич не ни успокоява, твърди селекционерът

У нас
18:21 - 21 Март 2019
1657
Хубчев: Срещу отбор от нашата черга е два пъти по-трудно

Националният селекционер Петър Хубчев говори на официалната пресконференция преди мача с Черна гора, първи от квалификациите за Евро 2020. По думите на Хубчев тепърва трябва да се доказваме като отбор, който е способен да побеждава тимовете от нашата черга. Според него такива мачове са два пъти по-трудни, отколкото срещу по-силни отбори.

„В Лигата на нациите не сме доказали нищо все още. По-скоро подсказахме, че можем да се справим с отбори от нашата черга. Тепърва ще се доказваме във времето, тъй като това не става от днес за утре. За мен да играеш срещу отбор от твоята черга е два пъти по-трудно, отколкото срещу по-силен тим”, каза още Хубчев на брифинга.

Селекционерът коментира изказването на черногорския футболист от Етър Велко Батрович, според когото България трябва да се зарадва дори на точка в мача.

„Това момче от Етър не е първият, който го казва. Аз затова говорих с футболистите по тази тема. Те наистина повярваха, че нямаме големи имена, но с много работа и постоянство ще стане. Почти всички са на мнение, че с изключение на Англия всички имат шансове. Аз също смятам така. Хич не ни успокоява отсъствието на големите звезди на Черна гора. Те са много сериозен отбор и без някои единици”, сподели селекционерът.

Треньорът призна, че някои от футболистите не са в добра физическа форма и за няколко дни подготовка в София няма да как я подобрят. Няколко човека са имали болежки и оплаквания, но са стиснали зъби и са готови да излязат на терена.

„Не съм доволен от физическото състояние. Има хора, които са в добра форма, но виждам други с доста повече потенциал. Само че 3-4 дни няма как да работим за физически качества. Иначе няма отбор без контузии. Не е само Пламен Илиев, 4-5 човека дойдоха с болежки и оплаквания, къде сериозни, къде не толкова. Тези момчета са ми важни и ценни, те са готови да дадат всичко и да минат определена граница за този отбор”, заяви Хубчев за кондицията на отбора.

Снимка: Lap.bg