Хулиган: Лукарски псува и предизвиква на бой... в интернет

Актуални новини
13:45 - 20 Ноември 2020
6440
Хулиган: Лукарски псува и предизвиква на бой... в интернет

Бившият министър на икономиката - Божидар Лукарски, който от няколко години живее в САЩ, не пропуска да се изказва по различни теми от живота. След като нападна главния секретар на СДС - Илия Лазаров, Лукарски се запсува образцово с футболни фенове в интернет.

Темата започна от Младен Лесов, който в групата във Фейсбук "Футболът, с който живеем", публикува спомен от двубоя на националния отбор на България срещу Перу на Световното първенство през 1970 година в Мексико. Нашите губят с 2:3, след като повеждат с два гола. Ябълката на раздора в случая са повиканите в селекцията футболисти от Локомотив София - любимият отбор на Божо Лукарски, и Славия. Привържениците, колкото и малко да са те към днешна дата, органически не се понасят от десетки години, когато двата клуба бяха обединени в началото на 70-те под името ЖСК Славия. Този хибрид не просъществува дълго, но омразата се запази.

Лукарски напада Лесов с различни епитети, като не пропуска да отбележи и негативите на един от легендарните играчи на Славия - Божидар Григоров, известен с прякора Боби Григ.

"Само да отбележа, че виждам горди играчи на ФК Славия СФ в публикацията на господина и не толкова горди играчи на ЖСК Славия... Може пък тази нотка комунизъм да е оакала нашето представяне на Мондиал’70! Например, невероятното присъствие на изключителния нападател на Славия Боби Грийн (б. ред. - Лукарски бърка прякора на Божидар Григоров) няма как да не остави страхотни впечатления във всеки футболен фен...

Гледал “играта” му като платен деец на на футбола по време на Соца!!! В същото време, драги ми господинчо Лесов, по това време, случайно ако не си разбрал, на този пост, на който играе лайното Боби Грийн, се е подвизавал един играч, наречен Никола Котков!

Само да си го турнеш в постчето!", отбелязва бившият министър на икономиката.

Но в словесната престрелка се включва и Светослав Обретенов: "Любезни, Божидар Григоров има прякор Боби Григ, а не Грийн(зелен)"

"Все тая! А Никола Котков знаеш ли го кой е!? Защото някои хора го знаят! А Боби Григ, Грийн или както там ти виси на стената, беше един, дето уреждаше мачове по комунистическо време! Аре, чао! Или на теб по съветски “До свидание!” - е отговорът на Лукарски, последван от още няколко изречения: "Другарю Лукич!” ще викаш на майка си, господин алитерат, дето не знаеш кое е с малка, кое е с голяма буква! Оправи си поста, дето пише, че има и фк Славия и ЖСК Славия!"

Тази размяна на реплики направи така, че да се стигне до предизвикване на бой, търсене на адреси и т.н.

Единият от опонентите заяви, че би отишъл до Щатите, за да пребие Божидар Лукарски, който не остана длъжен и помоли за адрес на господина в България, за да може брат му да отиде и да "оправи нещата", тъй като се заинтересувал много.

Разбира се, явно разумът надделя в един момент, и тези грозни изцепки бяха изтрити от горепосочените лица.
Но темата продължи да се дискутира, разбира се.