Хванаха румънски лекар да взима подкупи за инвалидни пенсии

С фалшиви становища Д-р Фаур Александру помогнал на 61 души да вземат незаслужените пари

Новини
19:48 - 18 Септември 2019
2409
Хванаха румънски лекар да взима подкупи за инвалидни пенсии

Румънски лекар от град Клуж-Напока е задържан с обвинение за подкупи и издаване на медицински становища за получаване на пенсия за инвалидност на хора, които не е имало основание да ползват тази възможност, съобщава информационният сайт Зиаре.

Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) е повдигнала обвинения на доктор Фаур Александру, че в замяна на подкуп е помогнал на 61 лица да получат инвалидни пенсии в периода април - септември 2019 г., предаде БТА.

Претендиращите за такъв вид пенсия са плащали между 1000 и 1500 леи (413 - 620 лв.) на друго лице, което също е обвинено по случая, което е предавало на лекаря част от парите. Въпросната жена, която не е длъжностно лице, бе изправена вчера пред Трибунала на Клуж и й бе наложена мярка предварителен 30-дневен арест. За лекаря е постановена мярка съдебен контрол за период от 60 дни, започвайки от днес, се посочва в прессъобщение на НДБК.

Лекарят е бил заловен на 16 септември, когато обвинената посредничка му е предала 300 леи (124 лв.) за поредното медицинско становище.