И Австралия забрани вноса на злато от Русия

Металът представлява "голям дял от износа", който носи "десетки милиарди долари" на Москва

Русия
13:56 - 04 Юли 2022
2261
И Австралия забрани вноса на злато от Русия

Австралия стана поредната страна, която забрани вноса на злато от Русия. Санкции срещу руското злато са наложени от САЩ, Канада и Япония. Европейският съюз работи по подобни ограничителни мерки, пише "Блумбърг".

Австралия ще наложи санкции и срещу 16 руски министри, заяви премиерът Антъни Албанис на пресконференция в Киев, предаде "Ройтерс". Общият брой на руснаците, спрямо които са въведени ограничителните мерки на Канбера, ще достигне 843 души.

Посещението на австралийския министър-председател в Украйна е първото в отношенията между двете страни, заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на пресконференция. Той благодари на Австралия за нейната "значителна помощ, включително в областта на отбраната".

Албанис обяви прехвърлянето на военно оборудване на Киев, включително 20 бронетранспортьора Bushmaster. Зеленски поиска тези бронетранспортьори и австралийското правителство се съгласи да ги предаде през април.

Златото представлява "голям дял от износа", който носи "десетки милиарди долари" на Русия, а САЩ и техните съюзници искат да намалят руските приходи, обясни решението за налагане на санкции президентът на САЩ Джо Байдън.