И Барса потвърди: Неймар иска отново на "Камп Ноу"

От няколко седмици световните медии твърдят, че 27-годишният бразилец иска да напусне ПСЖ и да се върне в Барселона

Спорт
17:37 - 27 Юни 2019
2170
И Барса потвърди: Неймар иска отново на "Камп Ноу"

Вицепрезидентът на Барселона Жорди Кардонер потвърди, че бразилската звезда на Пари Сен Жермен – Неймар, желае да се завърне на „Камп Ноу”.

27-годишният нападател напусна испанския шампион през 2017-та за рекордните 222 милиона евро посока френската столица.

Неймар е свързван със завръщане в Каталуния от няколко седмици, а един от шефовете при „блаугранас” потвърди пред медиите, че №10 на ПСЖ иска да заиграе отново в Барса.

„Правилно е да кажем, че Неймар иска да се завърне в Барселона. Аз обаче не съм съгласен, че Барселона трябва да се притеснява от тази сделка”, започна той пред Мундо Депортиво.

„Въпросите са на масата. Има много неверни твърдения, че вече сме подписали с него, поддържаме връзка. Самият Неймар, както и мнозина искат той да заиграе отново в Барселона. Това няма да е прецедент, след като същото направиха Сеск Фабрегас и Жерар Пике. Разбирам футболистите, които искат да играят в Барселона, където играят най-добрите в спорта. Всички могат да дойдат при нас, но ние трябва да балансираме правилно бюджета си”, завърши Жорди Кардонер.

27-годишният Неймар, който беше обвинен в изнасилване, за четири сезона в Барселона вкара 105 гола, спечели Шампионската лига, световното клубно първенство, две титли в испанската Примера дивисион и три Купи на краля.

Неговото име беше замесено и в нарушения при преминаването му от бразилския Сантос в Барселона.