И Георги Кабаков не спря похода на Германия по пътя към Евро 2020

С човек по-малко Бундестима спечели с 3:0 визитата си на Естония, Холандия също взе своето срещу Беларус

Спорт
11:31 - 14 Октомври 2019
1861
И Георги Кабаков не спря похода на Германия по пътя към Евро 2020

Георги Кабаков, който беше главен съдия на европейската квалификация от Група С Естония - Германия, отстрани човек на Бундестима, но и това не попречи на селекцията на Йоахим Льов да спечели в Талин. Пловдивският рефер отстрани Емре Джан още в 14-та минута при 0:0, но Илкай Гюндоган направи разликата.

В Талин германците спечелиха с класика 3:0, като по този начин се изравниха по точки с Холандия - по 15.

Илкай Гюндоган откри резултата в 51-та минута, а докато естонците се окопитят, резултатът вече беше 2:0 след още 6 минути игра.

Нападателят на Манчестър Сити Гюндоган асистира и за третото попадение, дело на Тимо Вернер.

Мануел Нойер се завърна на вратата на Бундестима, след като в контролата с Аржентина титуляр бе Марк-Андре тер Щеген. Марко Ройс също започна като титуляр, но двубоят пропусна Серж Гнабри заради лек мускулен проблем.

Часове по-рано, Холандия също взе своето, записвайки пета победа в Група С - 2:1 над друга бивша съветска република - Беларус.

Халфът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум се разписа два пъти за гостите (32', 41'). След почивката Станислав Драгун (54') върна едно попадение, но Беларус нямаше сили да измъкне нещо повече в Минск.

След победите на Германия и Холандия, които имат равен брой точки, на трето място остава Северна Ирландия с 12, като и трите отбора имат равен брой мачове - по 6.