И Иван Гешев призова да се гласува за Ваня Григорова

Политика
20:37 - 02 Ноември 2023
3452
И Иван Гешев призова да се гласува за Ваня Григорова

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който преди няколко месеца театрално оповести, че възнамерява да арестува Путин, ако дойде в България, сега подкрепи "кандидата на гражданите" за кмет на София Ваня Григорова с обяснението, че тя е накарала "анархо-либералната общност" да "изпада в истерия".

Иван Гешев обяснява, че не познава Ваня Григорова, но бил сигурен, че тя е правилния човек за кмет на София.

"Не я познавам, но от опит знам, че тези атаки показват само едно - тя не е свързана с компрометираните партии и техните лидери. И че вероятно е правилният човек. Пък и определено се държи повече като мъж от някои видимо немъже. Снимащи се широко усмихнати, лъскави и нежни", написа Гешев, който бе уволнен от позицията на главен прокурор през юни за накърняване на имиджа на съдебната власт.

Той нарича Ваня Григорова - кандидатът на гражданите, който вземал превес "над партийния кандидат на ПП-ДБ-ДС - Васил Терзиев". "Жългопаветниците усещат това и си изпускат нервите. Изливат гнева си върху всеки, който се осмели да каже добра дума за Ваня Григорова, и най-вече срещу самата нея", коментира Гешев.

През юни Иван Гешев основа гражданското сдружение "Справедливост за България" със заявката да прерасне в националистическа евроскептична партия. Според Гешев Ваня Григорова е "оръжието на хората, които са отвратени от крадливите ни и продажни "политици".

"Оръжието, с което на балотажа ще им отнемем най-милото – властта. Това обаче няма да им помогне, защото в неделя пада София, а след това и правителството. Некоалицията трябва да отиде в историята. Защото сме напът да ни превърнат в недържава и неграждани. Задава се голяма победа за свободните граждани и тежък шамар за зависимите политици!", коментира Гешев в свой пост във Фейсбук.