И Джесика Частейн пристигна в Украйна

През последните няколко месеца страната бе посетена от много нейни колеги

Любопитно
14:11 - 08 Август 2022
2911
И Джесика Частейн пристигна в Украйна

Тазгодишната носителка на "Оскар" за главна женска роля - Джесика Частейн, стана поредната знаменитост, която пристигна в Киев от началото на войната насам.

Тя се срещна с президента Володимир Зеленски и посети детската болница "Омхатдет", където се срещна с деца, пострадали след сраженията в градовете Херсон и Чернигов. В плановете й е посещение и на град Ирпен, който бе подложен на масови бомбардировка още в началото на инвазията.

Зеленски похвали актрисата Джесика Частейн за помощта, която оказва на страната му и за смелото й посещение в условията на продължаващата война с Русия.

"Подобни посещения от известни личности са изключително ценни за нас", заяви украинският президент.

"Вие сте много храбър народ!", върна комплимента холивудската звезда.

През последните няколко месеца Украйна бе посетена от нейните колеги Анджелина Джоли, Бен Стилър и Лив Шрайбър, а Шон Пен има няколко посещения от началото на войната във връзка с документалния филм, който снима на място (той се оказа в Киев и в нощта на руската инвазия - 24 февруари). 

"Благодарение на тези визити светът ще чуе, узнае и разбере още по-добре истината за случващото се в нашата страна”, допълва Володимир Зеленски в своя профил в социалната мрежа Telegram.

Началникът на президентския кабинет Андрий Ермак добави, че по време на срещата президентът и Частейн са обсъдили подкрепата за Украйна и украинците във войната срещу Русия. "Много е важно световноизвестни хора да подкрепят нашата държава в борбата за свобода. Благодарение на това целият свят знае за събитията в Украйна и за престъпленията на руснаците. Истината е на наша страна. Благодарен съм, че Джесика Частейн доброволно дойде в Киев. Слава на Украйна", се казва в изявлението.

Джесика Частейн спечели "Оскар" този февруари за изпълнението си в "Очите на Тами Фей". Тя е известна още с участието си във филмите "Интерстелар", "Марсианецът", "Дървото на живота", "Враг номер 1", "Пурпурният връх".