И лорд Минчев застана зад Вергов

Светският лъв се щракна с актьора и даде подкрепата си за него

Изповеди
18:25 - 20 Март 2023
14735
И лорд Минчев застана зад Вергов

Светският хроникьор Евгени Минчев стана поредната известна личност, която подкрепи Юлиан Вергов. Лордът се щракна с актьора пред столично кафене и пусна непринудената снимка в профила си във фейсбук, придружена със следния кратък текст: "Приятелска и колегиална подкрепа за Юлиан Вергов".

Преди дни прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Вергов по сигнала на колежката си Диана Димитрова за престъпление от общ характер и след като актьорът за пръв път публично проговори за случилото се като отрече да е удрял актрисата.

Миналата седмица Юлиан чрез писмено изявление разкри, че Диана Димитрова е изпращала текстови и гласови съобщения на непълнолетната му тогава дъщеря, "чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесетгодишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там."

"И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна. Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец", категоричен бе актьорът. По думите му Димитрова е издевателствала над дъщеря му.

"Психическият тормоз Е насилие. Набеждаването на невинен човек Е насилие. Лъжливите новини СА насилие. Злонамереното уронване на авторитета (на когото и да било) Е насилие. Клеветата Е насилие. Внушенията без споменаване на име СА насилие. Всяка заплаха над детето ти Е насилие. Задължително е да сме непримирими към насилието, и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден”, емоционален бе Юлиан Вергов.

В отговор Димитрова обяви, че ще го съди за клевета. В същото време обаче заплахата й сякаш потъна на фона на мощната подкрепа от страна на актьорската гилдия към Юлиан Вергов.

Мнозина негови приятели сред актьорите веднага споделиха неговото изявление, придружено с техни коментари в знак на подкрепа към него. Пръв още в началото на скандала това направи Владимир Карамазов. Сега публично рамо на екранния д-р Банков дадоха Теодора Духовникова, Марта Вачкова, Дарин Ангелов, Христо Мутафчиев, Милица Гладнишка, Яна Борисова.