И "Възраждане" ще подкрепи вота на недоверие към кабинета

Това управление е некадърно и трябва да си ходи, заяви Петър Петров

Политика
13:18 - 15 Юни 2022
2830
И "Възраждане" ще подкрепи вота на недоверие към кабинета

"Възраждане" ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, стана ясно след консултации. Петър Петров от формацията заяви, че партията му сама щяла да внесе подобен вот, ако имала необходимите 48 гласа. Парламентарната група ще обсъди мотивите на ГЕРБ и ще излезе с позиция.

"Това управление трябва си ходи, това е некадърно управление, което трябва да спре. Аз съм уверен, че ще намерим достатъчно гласове, дори от ИТН са разбрали, че това управление не води до нищо добро" заяви Петров. И заяви, че най-доброто решение са избори възможно най-скоро. 

По-рано Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни, че днес ще има разговори с ИТН, но заради активността им в залата, разговорът ще с проведе по-късно. По думите й официална позиция на "Демократична България" дали да има разговори ще има утре. ГЕРБ са потърсили за контакт и БСП, и ПП, но те не са им отговорили.

След консултациите ще потърсим среща кога председателят на парламента ще насрочи обсъждане на вота на недоверие, добави Атанасова. По думите и министър- председателят няма необходимото мнозинство,  което да го подкрепи, затова вот на недоверие е най-доброто за държавата. "Поледните месеци се доказа че идеологията е пренебрегната. Твърде рано е да обясняваме дали и кога, и как ще действаме, ако парламентарната рулетка се завърти и какво ще е нашето становище", отвърна тя на въпрос как ГЕРБ ще реагират при връчване на нов мандат в рамките на този парламент. И настоя, че за България е много по-добре да има предсрочни избори.