И Руди Гела "чука" Мария Габриел (ВИДЕО)

Василев претопли стар репортаж: Проектопремиерката асфалтирала само улицата пред родния си дом след наводнения в Хаджидимово

Политика
14:45 - 16 Май 2023
12537
И Руди Гела "чука" Мария Габриел (ВИДЕО)

Бившият спортен министър и настоящ депутат от ПГ на Продължаваме промяната-Демократична България Радостин Василев претопли стара манджа срещу проектопремиерката на ГЕРБ Мария Габриел, при това с кадри от вече затворената червена телевизия БСТВ. 

Става въпрос за финансирането за преодоляването на щетите от наводненията в родния на Габроел град Хаджидимово в началото на 2021 г., което според разследването на бившия водещ в кабеларката на Корнелия Нинова Алекс Донев, е отишло само за асфалтиране на улицата пред... родния дом на брюкселската звезда. 

Ето какво обяснява днес Руди Гела в разгара на преговорите за редовен кабинет: 

"Бойко Борисов "стокира" 600К в асфалт пред дома на Мария Габриел в Хаджидимово. Всички вече знаем, че като традиционен представител на ГЕРБ Мария Неделчева – Габриел обича да послъгва. Лъже за доктората си и за евтиното общинско жилище, в което е “стокирала”, но не го е декларирала. Разбира се проблем няма, защото КПКОНПИ на Пламен Георгиев-Пацо Терасата я "изпра".

Сега ще ви запозная със скандална шуробаджанащина с парите на българските данъкоплатци в родния град на кандидат-премиера на Бойко.

През януари 2021 година, след поройни дъждове, неподдържаната дига на река Места, в близост до Хаджидимово, се къса и градът е залят. Пострадали са много хора, а най-тежко е положението в ромската махала, където целият квартал е под вода. Няколко дни по-късно Министерски съвет отпуска 600 хиляди лева - от бюджета, от парите на данъкоплатците - за възстановяване и асфалтиране на най-засегнатите улици.

Отпуснатите финансови средства предизборно са представени като личен актив на министър-председателя Борисов по това време, целящ да покаже съпричастност с пострадалите.

Два месеца по-късно вместо да се възстановяват реално пострадалите пътища, в Хаджидимово тече усилен ремонт, но ... по улицата на еврокомисаря Мария Габриел.
Хубаво е, ама много е хубаво, но само, ако си от ГЕРБ. Работа, работа, работа... Ред в хаоса и най-вече в ин хауса. Гарантирано от Асфалт паша!".