И Соня Йончева защити Пласидо Доминго

Топ
18:02 - 15 Август 2019
5615
И Соня Йончева защити Пласидо Доминго

Световноизвестната оперна прима Соня Йончева защити публично прочутия тенор Пласидо Доминго дни, след като девет жени се оплакаха от сексуален тормоз, упражняван от прочутия маестро. Ден преди това великата Райна Кабаиванска и именитият диригент Мартин Пантелеев също защитиха Пласидо Доминго от обвиненията на анонимни певици.

„Истински джентълмен, филантроп, артист, очарователно и миролюбиво човешко същество, което е отдадено на новото поколение певци по най-скромен и уважителен начин – пише Соня Йончева. – Познавам Пласидо от близо 10 години и беше, винаги е било огромно удоволствие да работиш с него. Рядко днес можеш да намериш човек, който уважава повече работата си, колегите си, екипа на всеки театър и публиката му. Незаменима фигура в нашата индустрия, той, повече от всеки друг, доказа, че една успешна кариера зависи само от труда и таланта ти и че нищо друго не може да ѝ помогне или да я унищожи! Пласидо Доминго,“ написа Соня Йончева.

Оперната певица се познава с Пласидо Доминго от изданието на конкурса „Опералия“ през 2010 г., което тя спечели. Соня неведнъж е заявявала, че именно тенорът ѝ е показал пътя към голямата сцена.