И Янчо Таков като Цветанов се оказа "нещатен сътрудник" в парламента

Куп любопитни имена с достъп до Народното събрание изскачат при по-обстойна проверка

Ексклузивно
15:13 - 12 Април 2019
5178
И Янчо Таков като Цветанов се оказа "нещатен сътрудник" в парламента

Темата за завръщането на Цветан Цветанов в парламента като нещатен сътрудник на наследницата си на поста Даниела Дариткова, накара репортер на Lupa.bg да провери кои други популярни личности се подизават като сътрудници на депутати от Народното събрание. Така изскочиха твърде любопитни имена.

Безспорно най-интерсната фигура е бившият тв водещ Янчо Таков, който е син на легендата на ЦК на БКП Пеко Таков и славната партизанка Вълка Горанова. Таков често е забелязван от репортерите в Народното събрание. Оказа се, че той има достъп до сградата в качеството си на сътрудник на депутата от БСП Тома Томов. Двамата освен бивши колеги, са близки приятели от десетилетия. Синът на самия Янчо Таков – Иван, пък е общински съветник от БСП.

Актьорът-депутат от ГЕРБ Евгени Будинов е поканил за свой консултант напъдения от парламента Антон Тодоров, автор на книгата „Шайката”. Волен Сидеров пък си е взел за сътрудник съпругата си Деница Гаджева-Сидерова, която роди от него и се отказа от депутатско място в името на семейния уют.

Сред нещатните сътрудници на народни представители в действащото Народно събрание са още Емилия Масларова, Румен Овчаров, Янаки Стоилов, Красимир Премянов, някогашният правосъден министър Антон Станков, състезателят по спортна стрелба Таню Киряков, кметът на Кърджали Хасан Азис, Альоша Даков (син на бившия славен партизанин и вицепремиер в периода 1971-78 г. Мако Даков), бившият генерален директор на БНТ Иван Токаджиев, журналистът Явор Дачков, писателят и публицист Ивайло Данаилов и др.