Ицко Финци и Лиза прибират хилядарки от онлайн курсове

Новини
22:15 - 02 Януари 2020
8315
Ицко Финци и Лиза прибират хилядарки от онлайн курсове

Ицко Финци и 45 години по-младата му съпруга Лиза въртят успешен бизнес като преподаватели по история на изкуството. Амбициозната доц. Боева и топ актьорът захлебват от онлайн лекциите, които вървят по тяхната интернет платформа „Филизи”.

Курсовете са и за деца и за възрастни тази година са посветени на Италиански и Северен Ренесанс. Цените на онлайн обучението на прочутия евреин и жена му обаче е доста солено - 740 лв. струва курсът за годината, а една лекция се продава за 45 лева.  

Екстрата, която доц. Боева рекламира във видео послание към потенциалните кандидати за обучение, е, че текстовете на всичките й авторски лекции чете Ицко Финци зад кадър.

Скъпото обучение на Боева подразни университетски преподаватели по История на изкуството, чиято заплата на месец е по-ниска от таксата за един човек във въпросния курс.  

Въпреки всичко, близки до двойката твърдят, че доста хора се записват за курсовете на атрактивната изкуствоведка заради умението й да поднася увлекателно и оригинално доста сериозното и тежко съдържание на тази материя. 

В онлайн курса вече имало записани 20-ина ученици, тъй като лекциите са предвидени и за деца над 11 и 14 години.                       

Ексцентричната двойка се скрепи в семейство през 2018-а. Година по-рано, почти на 84, Ицко Финци стана татко, след като 45 години по-младата му съпруга го дари с дъщеря. Момиченцето се казва Матилда.