Ицо Хазарта нарече Слави „холограма“

Актуални новини
21:52 - 21 Юни 2022
6710
Ицо Хазарта нарече Слави „холограма“

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров,  известен и като Ицо Хазарта, преди около два месеца е потърсил Слави Трифонов, за да го помоли да си вдигне телефона и да говори с премиера Кирил Петков.

Трифонов е обещал да го направи, но не е спазил думата си, каза Петров в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Толкова си удържа на обещанието", каза депутатът от ПП, припомняйки си историята.

"Казах му - виж сега, познаваме се от 20 години. Така се случи, че все ти ме търсиш през тези 20 години. Не съм ти звънял никога. Сега за първи път аз ти звъня, за да ти кажа да си вдигнеш телефона и да почнеш да си говориш с Кирил. Започни да говориш с него.

Това не е шоубизнес. Това е държава, в която 7 млн. души седим и чакаме ти да си вдигнеш телефона. Това не е като балерина от "Магаданс" да ти изневери и ти да започнеш да ѝ се сърдиш. Това е министър-председател", разказа Петров.

Получил отговор: "Да, приятелю. Ти си чудесен. Ще се обадя". "Той ме излъга. Толкова по въпроса кой колко си държи на думата", завърши Хазарта.

"Няма как да искаш да си политически фактор и да стоиш като една холограма, да се обаждаш, когато ти е удобно и когато имаш интерес. А когато интересът ти не е защитен, не е удовлетворено дадено назначение или някакви пари не са отпуснати, почваш да ревеш - "Леле, Македония", допълни още Христо Петров.

Петров не спести критики и към президента Румен Радев, който се опитвал да се хареса на всички.

"Това е като миналото лято, когато искаше да се хареса и на хората, които лекуват COVID с чесън и ракия", уточни той.

"Когато искаш да се харесваш на всички, най-накрая не се харесваш на никой. Казвам го като човек, който по-дълго се занимава с шоу бизнес", предупреди Ицо Хазарта.

Петров призна и грешките на управляващата коалиция.

"Моите колеги отделиха цялото си време и ресурс, за да работят, да се справят с кризите и пожарите, които постоянно се палят. И отделиха много по-малко време в комуникацията, да обясняват какво правят", посочи той.

Петров коментира иронично своите заслуги като народен представител. Наскоро депутатът разкри, че дарява цялата си заплата на деца в неравностойно положение.

"Давам си сметка за мащаба на собствения си провал - не можах за тези шест месеца да построя магистрала "Хемус", да вдигна заплатите... Да бъдеш народен представител е голяма чест, но е и трудно. Не съм готов с отговор за себе си дали бих повел отново листа.

Шест месеца не са много за политиката, аз се опитвам да се уча, оказах се в интересни времена. Всеки човек, който иска да промени нещата за по-добро, има място в политиката, според своите възможности и умения."