Ицо Стоичков специален гост в Катар

Камата, в компанията на свои стари приятели, присъства на откриването на шестия стадион за Мондиал 2022

Новини
11:35 - 23 Октомври 2021
3208
Ицо Стоичков специален гост в Катар

Легендата на българския футбол и голмайстор на Световното първенство в САЩ през 1994 година - Христо Стоичков, е един от специалните гости в Катар. Там се открива шестият стадион за надпреварата на планетата следващата година.

Камата е в Доха с още други футболисти от близкото минало. Носителят на "Златната топка" е в компанията на Антонио Валенсия, Дани Алвеш, Андреа Пирло и Фарид Мондрагон.

"Преди финала за Купата на Емира на Катар и откриването на най-новия стадион за световното първенство в Доха! Среща със стари приятели - Антонио Валенсия, Дани Алвеш, Андреа Пирло и Фарид Мондрагон. А имаше още много други!", насипа в социалните мрежи Стоичков.

Шести от общо осемте стадиона за Световното първенство по футбол в Катар догодина беше открит официално.

Става дума за съоръжението "Ал-Тумама", което побира 40 000 зрители и ще бъде домакин на шест мача от груповата фаза, един осминафинал и един четвъртфинал.

В първия двубой на "Ал-Тумама" Ал-Садд, воден от Шави Ернандес, спечели Купата на Емира, след като се наложи след дузпи срещу Ал-Раян.

Стадион "Ал-Тумама" е разположен на 12 километра южно от столицата Доха. След края на световното първенство капацитетът на съоръжението ще бъде съкратен двойно.