Идеалният отбор с изтичащи договори

По време на летния трансферен прозорец се появяват все повече слухове за трансфери на топ играчи

Спорт
17:15 - 29 Май 2019
1923
Идеалният отбор с изтичащи договори

По време на летния трансферен прозорец се появяват все повече слухове за трансфери на топ играчи.

Остава обаче една малка група от футболисти, които са с изтичащи договори и ще бъдат апетитна хапка за доста отбори.

Ще ви представим идеалната единайсеторка от играчи, които ще бъдат без отбор след месец.

Адриан (Уест Хем)
Юношата на Бетис направи фурор под ръководството на Сам Алардайс, но мястото му изстина след пристигането на Лукаш Фабиански. Адриан се отличава със страхотен рефлекс и ще е трансферна цел на отбори-средняци в Англия и Испания.

Начо Монреал (Арсенал)
Начо пристигна на "Емирейтс" в началото на 2013 г. и постепенно се наложи като важна част от отбора. Поливалентността му и себераздаването дори му донесоха честта да е капитан на Арсенал. Уви, Унай Емери не е доволен от отбраната на тима и ще остави договорът на бранителя да изтече.

Гари Кейхил (Челси)
Ветеранът в отбраната на Челси пострада след идването на Маурицио Сари. Кейхил изигра само 8 мача във всички турнири и ще търси друг тим, за своята лебедова песен на терена. Със своя опит и 33-те си години Кейхил все още има какво да предложи по английските стадиони.

Виктор Руис (Виляреал)
30-годишният бранител се оказа ненужен в "жълтата подводница". Руис изигра 22 мача през сезона и помогна за спасението на Виляреал, но от лятото ще търси ново предизвикателство. В кариерата си е играл още за Еспаньол, Наполи и Валенсия.

Алберто Морено (Ливърпул)
Испанецът получи доста шансове на "Анфийлд", но в нито един момент не убеди, че има качествата да играе в Ливърпул. Първо Джеймс Милнър окупира зоната му, а след това Анди Робъртсън не остави шансове за изява на Морено. Свързван е с водещи отбори от Серия А, сред които Милан и Наполи.

Адриен Рабио (ПСЖ)
Стигаме и до най-желания свободен агент. Рабио е с доста избухлив нрав и не е доволен от липсата на гарантирано титулярно място в състава на ПСЖ. Поради подобна причина той отказа и да се готви за Мондиала в Русия и пропусна да напише в CV-то си "световен шампион". Рабио е свързван с трансфер в Барселона, Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, но високата заплата и претенциите му може да се окажат пречка.

Андер Ерера (Манчестър Юнайтед)
Баскът е сред малкото играчи на Юнайтед, които се представиха на ниво през изминалия сезон. На няколко пъти отхвърли предложение за нов договор, тъй като желае увеличение на заплатата. Смята се, че трансферът му в ПСЖ е въпрос на време, но може и други отбори да се включат в наддаването.

Хуан Мата (Манчестър Юнайтед)
Офанзивният полузащитник направи доста добра кариера във Висшата лига, като преди това игра за Челси. Сред причините да напусне са 33-те му години, както и факта, че на "Олд трафорд" не намират точната му позиция на терена.

Джеймс Милнър (Ливърпул)
Милнър изживява втора футболна младост под ръководството на Юрген Клоп. Изигра 44 мача през сезона и е сред играчите, покриващи най-голям периметър по терена. На няколко пъти му се налагаше да играе и като краен бранител, но се справи чудесно със задачите си. Наскоро се появиха слухове за интерес на ПСЖ, но е твърде вероятно Ливърпул да му предложи нов контракт.

Марио Балотели (Марсилия)
Лошото момче на италианския футбол отново ще смени клубната си принадлежност през лятото. След като премина през Интер, Манчестър Сити, Милан, Ливърпул и Ница се озова на "Стад Велодром" през зимата. Изигра 25 мача, в които вкара 8 гола, но контрактът му изтича след месец. Ще е интересно да видим в каква посока ще продължи кариерата си.

Даниел Стъридж (Ливърпул)
Имаме чувството, че Стъридж играе от цяла вечност, но той е само на 29 години. След пристигането си от Челси през януари 2013 веднага се превърна в съставна част от атаката на тима, заедно с Филипе Коутиньо, Луис Суарес и Рахийм Стърлинг. Напускането на останалите и серията от контузии не позволиха на Стъридж да се превърне в легенда на "Анфийлд" и ще може да се присъедини към някой средняк във Висшата лига.

Резерви: Ясин Брахими (Порто), Дани Уелбек (Арсенал), Алан Дзагоев (ЦСКА Москва), Анди Керъл (Уест Хем), Антонио Валенсия (Манчестър Юнайтед), Самир Насри (Уест Хем), Филипе Луис (Атлетико Мадрид).