ИДИЛ се уплаши от коронавируса - терористите бягат от Европа

Заразата била Божие наказание за неверниците, твърдят от "Ислямска държава"

Актуални новини
11:50 - 16 Март 2020
4889
ИДИЛ се уплаши от коронавируса - терористите бягат от Европа

Набиращият в целия свят сила коронавирус уплаши и терористите, писа "Ню Йорк пост."

Групировката "Ислямска държава" призова своите привърженици да не ходят в Европа заради заплахата за здравето, да стоят далече от болни хора, както им редовно да си мият ръцете.

Също така в характерния си стил увери джихадистите, че заразата част е Божия план да "удари" определени хора - неверниците.

Освен това издаде и наставления как терористите да се пазят от заразата. В инструкциите, поместени на цяла страница, се казва, че трябва да „намират упование в Бог и да търсят спасение при Него от болестите“, но също така и: „покривайте устата, когато се прозявате или кихате“, последвано от съвет да си мият ръцете по-често. 

На онези, които подозират, че може да са се заразили, се казва да стоят далеч от териториите, контролирани от „Ислямска държава“, за да спазят „свещеното си задължение“ да предпазят другите от болести. 

Поддържаният от терористите нюзлетър “al-Naba” следи развитието на коронавируса още от началото му, когато съобщиха за появата на нова болест, която „сее смърт и ужас в Китай“, но още от тогава изразява загриженост, че членовете на китайското мюсюлманско малцинство може да предадат заразата на територии, контролирани от ИДИЛ.