Икономическа полиция влиза в Перник

Търсят причините за водната криза в града

Новини
08:09 - 27 Декември 2019
4028
Икономическа полиция влиза в Перник

Икономическа полиция влиза в Перник, за да търси причините за водната криза в града. Разследването се води от главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а разпитите по него започват още днес, предава БНТ.

Вчера по време на инспекция в Перник премиерът поиска възмездие за тежкото положение в града и заяви, че това повече не може да се търпи.

Към момента се счита, че водата по главния водопровод изтича от аварии, а не заради нерегламентирани отклонения. Снощи приключи ремонтът на компрометираните тръби в квартал "Проучване". До събота трябва да станат ясни и резултатите от проверката на РЗИ за качеството на водата в региона.

Подобрява се състоянието на хоспитализираните 4-ма души със стомашни проблеми от квартала. Въпреки уверенията на здравния министър, че за епидемия от ешерихия коли не може да се говори, местните продължават да се страхуват от зараза. 

Жителите на квартала са недоволни от недостатъчното количество минерална вода, която им предоставя държавата, както и от двете общински водоноски.