Илхан Кючук убеден, че Пеевски и Чакъров ще работят добре заедно

Евродепутатът отхвърли всякакви слухове за интриги

Новини
17:09 - 03 Февруари 2024
3675
Илхан Кючук убеден, че Пеевски и Чакъров ще работят добре заедно

"Делян Пеевски и Джевдет Чакъров ще работят  заедно като съпредедатели на ДПС", това каза европедутатът Илхан Кючук пред радио К2.

По думите на събеседника на медията по въпроса за лидерството на ДПС няма никаква интрига, защото двамата ще работят заедно, както се казва и в словото на почетния председател Ахмед Доган.

"Идеята е ДПС да отговори на очакванията в българското общество и в света", каза още Кючюк.

"Ние винаги сме се съобразявали с темпоритъма на световните дела и в този смисъл виждаме потенциала на това да имаме силно лидерство, което ще ни преведе през кризите!", добави той.

"Силно ДПС означава стабилна политическа организация, която поглежда с уважение към миналото! Впрочем ние сме единствената партия, която не се срамува от миналото си. Точно обратното, гордеем се с достиженията си и гледаме с уважение на всичко, което се е случило в миналото. Но заедно с това имаме вярата, че новите поколения, модернизираната политика ще ни отведе към бъдещето! И всичко това е важно за стабилността на България и дори за националната сигурност без да преувеличавам, каза още българският представител в ЕП.

"Защото силните, последователни, държавотворни позиции на ДПС създават условия за тежки реформи. Освен че са изигравали важна роля за тежките избори, които е правила България, то и тежките реформи изискват подкрепата на ДПС. Не е излишно да се припомни конституционната реформа, ясната ни позиция за Шенген и еврозоната, интеграцията на страните от Балканите!“, категоричен бе Кючюк.