Илиана Беновска скърби за Клара Маринова: Няма да дойда за последно "сбогом"

Журналистката разкри как е създала радиото си заедно с покойната социалистка

Личности
09:09 - 04 Март 2021
7266
Илиана Беновска скърби за Клара Маринова: Няма да дойда за последно "сбогом"

Журналистката Илиана Беновска скърби за колежката си и приятел Клара Маринова. В прочувствени думи за кончината на телевизионерката и бивша депутатка от БСП водещата в "К2" разкри как двете са създали медията - "независимо от политическите различия или точно заради разликите", с вдъхновение, трудности и без пари.

"Лети, Клара….За мен ти си тук…Заедно създадохме „Радио К2“. Независимо от политическите различия. Или. Точно заради разликите! С вдъхновение С трудности. Без пари. Ако не в този живот...Пак ще се срещнем... Няма да дойда на онзи ритуал, където всички идват с тъмни очила и говорят някакви думи за сбогом... Няма да ти кажа “сбогом”... Няма да ти изтрия телефона... Защото може да ми звъннеш отнякъде... И да ме наковеш за неправилни въпроси", написа Беновска и посвети молитва на Клара Маринова.

"Господи, дай ми сили да опазя живота и душите на близките си. Дай ми твърдост да застана като щит пред тях. Дай ми мощ да не плени злото моето знаме. Дай ми вятър да го развея. Дай ми слънце в косите да забия знамето смело в Нова Земя, която трябва да създадем. Дай ми здрава ръка да изтрия сълзите си, за да разпрегна конете и да запретна ръкави. Дай ми ум и мъдрост да създам верните нови закони.
Дай ми орлов поглед да видя от хълма белия път пред нас. Дай ми характер да засея тучни ливади, да открия бистри реки. Дай ми самоотверженост да удържа слънцето на синьото небе. Дай ми горд профил, за да отбранявам за близките си тази Нова Земя - свят с дълъг и мирен живот. Дай ми безстрашие, Господи, да бъдем нейните първи обитатели и да родим нов народ.

Няма да кажа „амин“, защото вярвам, че всичко предстои.
Клара, аз съм Беновска. И в твоя чест ще продължа да питам".