Има ли цветя на Марс ? (ВИДЕО)

Снимка от марсохода показва подобие на растение

Мистика
21:01 - 06 Април 2023
4760
Има ли цветя на Марс? (ВИДЕО)

Виртуалният археолог и уфолог Скот Уоринг обяви необичайна находка на повърхността на Марс. Според него последното изображение, направено от марсохода Perseverance, е уловило истинско марсианско растение. Изследователят казва, че е открил розово-зелено растение, което расте в скала на Червената планета. 

Уфологът припомня друго свое откритие, когато през 2020 г. открива нещо подобно на повърхността на Марс. Казва, че разбира защо НАСА украсява повечето от снимките на марсианската повърхност във фалшиви цветове. Според него космическата агенция по този начин се опитва да скрие истината от обществеността.

По-рано НАСА потвърди, че марсоходът е открил органична материя на планетата. Експертите обаче подчертаха, че не става въпрос за древни форми на живот, а че те съставляват градивните елементи на живота и предполагат, че прости форми на живот може да са еволюирали на Марс преди милиарди години.

Преди това марсоходът Curiosity засне близки планове на скалисти пейзажи в марсианския район на залива Йелоунайф, както и "марсианско цвете", което си проправя път към повърхността.