Имитаторът на Слави потвърди: "Да" на преговори с ПП

Станислав Балабанов виждал като неморално Петков или Василев да бъдат номинирани за премиер

Политика
11:57 - 13 Юли 2022
4261
Имитаторът на Слави потвърди: "Да" на преговори с ПП

„Дойде ли при нас мандатът, сядаме и преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, в името на това да има стабилност и кабинет, с ясно разпределена програма за ясен период от време“. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на „Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод евентуалното връчване на третия мандат от президента за съставяне на кабинет на ИТН, предаде БГНЕС.

„За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев“, подчерта той, но уточни, че „всъщност, първо, топката е в президента“, както и в мандатоносителите, които носят отговорност да водят преговори с останалите политически формации.

Балабанов каза, че ИТН се разбира прекрасно с БСП и с „Демократична България“, а също и с много депутати от „Продължаваме промяната“ и не вижда причини да не бъдат проведени едни нормални разговори.

„В крайна сметка виновен ще е този, който ще тласне държавата към поредната политическа криза и към избори. Единствените, които говорят в тази посока извън опозицията в момента са „Продължаваме промяната“, заяви той.