ИНФЛАЦИЯ: Любимият десерт на Кирил Петков "чукна" 105 лева

Линда вдигна драстично цените на тортите в тузарската си сладкарница

Общество
14:25 - 15 Ноември 2022
3020
ИНФЛАЦИЯ: Любимият десерт на Кирил Петков "чукна" 105 лева

Общата инфлация в страната от над 18 процента за последната година накара бившата премиерша Линда Петкова да вдигне цените драстично в сладкарницата си в центъра на София. Тузарското заведение, в което се предлагат кето-безглутеново-беззахарни изделие вече е с ново меню и съответно, с нови суми за изкушенията. 

Проверка на Lupa.bg разкри, че любимият десерт на експремиера Кирил Петков - кето чийзкейк, носещ името на една от трите му дъщери Ема, вече се котира за почти 105 лева, при доскорошни 90. Въпросната сладост съдържа баgеми, кашу, меg, фурми и фъстъчен тахан, тъмен шоколад, крем сирене, сметана, яйца, инулин, масло, портокалово олио, канела и бурбонска ванилия, заедно с боровинки, нишесте и екстракт от стевия. 

По наша калкулация млечните съставки в подсладения чийзкейк са онези, докарали сериозната инфлация в сладкарницата, тъй като мизата за ядките като цяло не е скочила толкова драматично. 

Всичките торти, предлагани в "Сан Стефано плаза", където се намира прочутия Амели суийт шоп, собственост на Линда, вече са с нови цени - доста непосилни за обикновения българин. Отделен е въпросът дали г-жа Петкова не следва да преосмисли релокация на заведението си, предвид изключително солените наеми в района на Докторския паметник в центъра на София.