Интензивен трафик на тирове на ГКПП с Румъния и Гърция

На границата със Сърбия всичко е нормално

Новини
08:47 - 20 Юни 2024
974
Интензивен трафик на тирове на ГКПП с Румъния и Гърция

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам", „Никопол" и „Оряхово" на изход за товарни автомобили, както и на изход за леки автомобили на ГКПП „Русе".

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" на вход и изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина" налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

От вчера на ГКПП „Калотина" временно е преустановено преминаването на вход на леки автомобили поради извършване на строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация.

На границите с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.