Интер прегази Цървена звезда

Сърбите инкасираха четири безответни гола на "Меаца"

Спорт
11:12 - 02 Октомври 2024
540
Интер прегази Цървена звезда

Италианският шампион Интер се справи лесно със сръбския първенец Цървена звезда, побеждавайки го с 4:0.

Двубоят на „Сан Сиро“ бе от втория кръг на новата основна фаза на Шампионска лига.

„Нерадзурите“ вече имат 4 точки, след като преди две седмици завъртяха 0:0 във визитата на английския доминант Манчестър Сити. Белградският колос остава без пункт в своя актив.

От първата минута Интер натисна госта си от Сърбия. След само 180 секунди игра Арнаутович прати топката във вратата на Звезда, но голът бе отменен заради засада. Сетне Бастони можеше да открие, но се забави в наказателното поле.

Все пак след 11 минути игра Интер поведе. Моторът в средата на терена Хакан Чалханоглу показа, че умее свободните удари до съвършенство и разпечата вратата на Омри Глазер за 1:0.

В средата на полувремето и гол на Дензъл Дъмфрис не бе зачетен, тъй като нидерландецът бе зад сръбската отбрана.

При изминаването на половин час игра претенции на Тареми за дузпа не бяха уважени. Седем по-късно Арнаутович се подхлъзна и не успя да вкара втори гол във вратата на „звездашите“.

Цървена звезда се посъвзе през вторите 45 минути, но не стигаше до опасности. Темпото на игра се занижи, а Интер впоследствие реши да вземе нещата в свои ръце. Тареми открадна една топка в 59-ата минута и подаде на колегата си в атака Арнаутович, който отблизо наказа сръбския шампион за 2:0.

Ветеранът в „черно-синия“ състав можеше да направи и дубъл във вратата на Цървена звезда, но изпусна чисто положение след гола си. Карлос Аугусто стори почти същото в 62-рата минута, когато стреля в обсега на Глазер.

Седем минути трябваха на влезлия от пейката Лаутаро Мартинес да се разпише. Ел Торо влезе на терена в 64-тата минута, а в 71-вата завърши перфектна контра на своите.

Девет минути преди да свършат редовните 90 и Мехди Тареми се разписа. Иранският стрелец вкара от дузпа във вратата на сръбския хегемон.