Иран преби 10 от Уелс

Още един гол на талибаните беше отменен

Футбол
14:31 - 25 Ноември 2022
2193
Иран преби 10 от Уелс

Иран победи с резултат 2:0 безпомощния Уелс във втория си двубой от група „B“ на Световното първенство в Катар. Вратарят на "драконите" Уейн Хенеси беше изгонен с червен картон и остави своя тим с човек по-малко

По този начин Иран взе първи три точки в актива си и излезе на втора позиция, докато Уелс остава последен с един пункт. В последния си мач "персите" иргаят със САЩ, докато "драконите" имат дерби с Англия, където единствено победа ще им остави шансове за класиране към 1/8-финалите.

В 16-ата минута "персите" отбелязаха попадение във вратата на Хенеси, което обаче не беше зачетено. Робъртс сбърка с подаването си в своята половина, което позволи на Али Голизадех да отнеме, а след това разигра отлично със Сердар Азмун, с когото направиха двойно. Нападателят на Байер Леверкузен влезе отдясно в наказателното поле и пусна пас обратно за Голизадех, който вкара топката във вратата, но попадението беше отменено след проверка заради засада.

Чак в последната от деветте минути добавено време Иран успя да си стигне до така жадуваното попадение. Джо Алън не изчисти никак добре топката след едно центриране и тя попадна в Роозбех Чешми, който с много силен и плътен изстрел пред дъгата на наказателното поле прати кълбото в долния ляв ъгъл на Дани Уорд – 1:0 в полза на Иран.

Две минути след това „персите“ сложиха точка на спора. Те организираха отлична контраатака, при която Мехди Тареми напредна в половината на Уелс, стигна почти до наказателното поле и подаде за връхлитащия Рамин Резаеян, който не бе възпрепятстван от никого и от около точката на дузпата прехвърли вратаря неспасяемо за крайното 0:2!