Iron Maiden благодариха на феновете със специален клип (ВИДЕО)

Британските метъл легенди обещаха още изненади

Новини
14:46 - 10 Август 2023
2301
Iron Maiden благодариха на феновете със специален клип (ВИДЕО)

Легендите от Iron Maiden изказаха искрени благодарности към милионите си фенове в Европа, като за целта споделиха специален видеоклип с кадри от европейското им турне, което завърши с голям и много кален концерт на фестивала Wacken на 4 август. Групата обеща още изненади до края на годината, а Брус Дикинсън предположи, че хората ще останат много доволни от тях.

Iron Maiden са една от най-обичаните метъл групи в света и вероятно причината за това е, че никога не са приемали феновете си за даденост. Всичко, което имат като уважение и обич от публиката, са си го заслужили. Доказаха го за пореден път.

“Благодарим, Европа! Все още не сме приключили за 2023 година“, загатнаха Iron Maiden в специален видеоклип, с който изказват благодарността си към хората, които препълниха до пръсване стадионите и залите от турнето “Future Past Tour”.

То стартира от Любляна (Словения) в края на май и приключи в Германия на 4 август. Сетлиста се състоеше основно от песни от два албума – последния “Senjutsu” и “Somewhere In Time” от 1986 г. Във видеоклипа основни действащи лица са Нико Макбрейн (барабани), Брус Дикинсън (вокали) и Дейв Мъри (китара).

В 3-минутното видео Брус Дикинсън казва следното:

“Току-що приключихме с първите 35 концерта, мисля, че бяха толкова. И сега смятаме малко да си починем. Малко, наистина, няма да се отпускаме. И после имаме три концерта в Канада, в края на септември и началото на октомври. Ще е чудесно да направим едно малко турне в Западна Канада. След това заминаваме за пустинята и фестивала Power Trip в САЩ (Калифорния).”

Във връзка с плановете на групата след концерта на Power Trip, Брус сподели загадъчно следното: “Определено ще се случи и още нещо. В момента не мога да споделя подробности, но обещавам, че ще останете доволни.“

Ние сме доволни и така, но ще се радваме Iron Maiden да ни зарадват с още нещо до края на годината. За да не сме съвсем безкритични, ще кажем, че малко ни липсва послание от Стив Харис в горния клип (да, показан е как играе футбол, но това не е достатъчно). Все пак той е създателят на групата и заедно с Брус са лицето на Maiden пред света.

Иначе тотален респект за енергията, която музикантите излъчват, все едно са в ранните си години (а не близо до 70-те, каквато реално е ситуацията). Нико Макбрейн изглежда в невероятно настроение и като цяло впечатляващо за трудностите, през които е преминал в началото на годината, Дейв Мъри сподели, че това турне е едно от най-любимите му изобщо. Браво на Maiden и ще си чакаме обещаната изненада.