Искаш да си шеф - учиш в " Харвард "

Оливер Кан, певицата Сиара и още куп знаменитости влязоха в класната стая на елитния университет

Спорт
14:52 - 13 Юни 2019
2395
Искаш да си шеф - учиш в "Харвард"

Шампион на НБА, един от най-добрите футболни вратари, легенда на Австралия, певица, спечелила Грами, и принц от Камерун, които влизат в класната стая.

Звучи като начало на шега, но за професора по бизнес в „Харвард“ - Анита Елбърс, това е просто още един ден на работа.

Тя преподава „Бизнесът в развлеченията, медиите и спорта", а ученици в нейния курс бяха бившият вратар на Германия Оливер Кан, националът на Австралия и бивш играч на Евертън - Тим Кейхил, певицата и носителка на Грами - Сиарa, баскетболистът и шампион на НБА с Кливлънд Кавалиърс - Кевин Лав, един истински камерунски принц, още един баскетболист - тежкото крило на Ню Орлиънс Пеликанс и бивш на  Лос Анджелис Лейкърс - Джулиъс Рендъл. 

Любопитно е, че Оливер Кан иска да заеме поста изпълнителен директор в Байерн Мюнхен, но условието на ръководството е той да е завършил такъв курс. 

"Както винаги класът включва редица хора с кариери, които се открояват дори от някои ръководители, които обикновено са в нашите класни стаи", похвали се Анита Елбърс. 

"Радвам се, че бях част от този курс. Мечтата ми за колеж се сбъдна. Никога няма да забравя тези моменти с тези вълнуващи хора", каза Сиара. 

Някои от големите имена, които в миналото са били част от класа на Елбърс, са рапърът LL Cool J, бившите съотборници в Маями Хийт - Крис Бош и Дуейн Уейд, и актьорите Чанинг Тейтъм и Кейти Холмс.