Испания триумфира на европейското за младежи (видео)

Малките "фурии" удариха Германия 2:1 на финала в Удине

По света
10:26 - 01 Юли 2019
2574
Испания триумфира на европейското за младежи (видео)

Испания е новият европейски шампион за младежи (до 21 г). На финала в Удине (Италия) младата команда на Хосе Луис де ла Фуенте срази с 2:1 Германия. Фабиан Руис откри резултата в 7-ата минута, а в 69-ата Дани Олмо заби втори гол за иберийците. Немците отбелязаха почетно попадение чрез Надим Амири в 88-ата минута, но за повече нямаше време. Така испанците взеха мечтан реваншс за поражението с 0:1 в битката за титлата преди две години в Полша.

Испания стартира първенството със загуба от домакина Италия (1:3), но след това се развихри и отнесе всичко по пътя си. В груповата фаза Ла Роха се справи с Полша и Белгия, на полуфиналите разгроми с 4:1 Франция, а снощи триумфира и във финалния сблъсък.

За последно Испания беше на върха в тази възраст през 2013 година, когато на финала надви Италия. Титлата е пета за малките "фурии", а толкова имат само италианците.

За най-добър играч на турнира беше избран халфът на Реал Мадрид Дани Себайос, а голмайстор стана Лука Валдшмит от Фрайбург със 7 попадения.

Двамата от голмайсторите в мача Амири (№18) и Олмо в борба за топката

Снимка: БТА