Испанският съд отложи за януари свидетелските показания на Джени Ермосо

На иберийския полуостров стана скандал след целувката на Рубиалес

Спорт
17:54 - 24 Ноември 2023
3033
Испанският съд отложи за януари свидетелските показания на Джени Ермосо

Националната съдийска колегия на Испания отложи за 2 януари даването на свидетелски показания на футболната националка Джени Ермосо по делото за целувката от бившия шеф на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес, се казва в съобщение на съда. Първоначално Ермосо трябваше да даде показания на 28 ноември.

Националният тим на Испания по футбол за жени спечели титлата на Световното първенство след победа с 1:0 над Англия на финала в Сидни през август. Успехът беше засенчен от целувката на Рубиалес по устните на Ермосо по време на церемонията по награждаването. Футболистката няколко пъти заяви, че тя не е била съгласна с целувката.

Испанката подаде жалба пред прокурори, които след това внесоха жалба за сексуално посегателство. Сега съдът трябва да реши дали ще се проведе процес.

На 10 септември Рубиалес напусна поста президент на футболната централа, а пет дни по-късно даде показания по делото за целувката на Ермосо. Съдията нареди забрана за приближаване до Ермосо в радиус от 200 метра. На Рубиалес също е забранено да контактува с нея по време на съдебно производство.