Истерия! 4 месеца по-рано стартираха резервациите за изложбата на Леонардо да Винчи в Лувъра

Експозицията ще бъде открита на 24 октомври

Култура
18:27 - 17 Юни 2019
2489
Истерия! 4 месеца по-рано стартираха резервациите за изложбата на Леонардо да Винчи в Лувъра

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, Лувърът стартира 4 месеца по-рано резервациите за експозицията, съобщава Франс прес.

"Поради големия брой очаквани посетители, изложбата ще бъде достъпна само с резервации в определен часови пояс, за да може да се осигури по-голям комфорт при посещението й. Тази мярка важи за всички посетители, включително и за онези, които имат безплатен достъп до музея", се казва в прессъобщение на Лувъра.

Експозицията ще бъде открита на 24 октомври. Резервациите ще стартират от вторник на сайта www.ticketlouvre.

Около ядрото от пет картини и 22 скици, принадлежащи на Лувъра, организаторите ще изложат други 120 творби от гения на Ренесанса - картини, рисунки, ръкописи, скулптури и предмети на изкуството.

Те ще бъдат предоставени от най-престижните европейски и американски арт институции - от Кралската колекция, от Британския музей, от лондонската Национална галерия, от ватиканската Пинакотека, от музея "Метрополитън" и от Френския институт.

Водят се преговори за заемки и от италиански музеи. Френските музеи от своят страна трябва да им предоставят в замяна платна на Рафаел за една голяма експозиция в Рим,предвидена за 2020 година.