Истината за Братя Галеви никога няма да излезе

Актуални новини
13:10 - 06 Юни 2023
2980
Истината за Братя Галеви никога няма да излезе

Доколкото съм наблюдавал подобни процеси, съм склонен да заложа, че никога истината няма да бъде разбрана – коментира за Радио Благоевград Емануил Йорданов, бивш народен представител и министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов по повод многобройните въпросителни около смъртта на Ангел Христов, един от така наречените братя Галеви.

Емануил Йорданов припомни, че в „началото на прехода силните престъпни групировки имаха доста добри контакти в редица партии. Това не е тайна за никого. Когато беше убит Васил Илиев, по думите на Ботьо Ботев, той е отивал на среща с изтъкнат политик от онова време. Така че няма нещо, което да не е известно. В същото време, голяма част от големите престъпни авторитети бяха убити. Тези, които имаха повече късмет, успяха да пренастроят дейността си, станаха твърде успешни бизнесмени. Нещата вече са много различни от това, което сме гледали някога “.

Според Емануил Йорданов състоянието на българските служби не е много добро и доказателство затова е безсмисленото, според него, изслушване на ръководителите и в парламента преди няколко дни.

„Да се надяваме, правителството, което ще бъде избрано днес, ще успее донякъде да стабилизира положението в държавата, за да може вече при следващите избори да се търси управление за пълен мандат“, каза още Емануил Йорданов и прогнозира, че правителството „Дянков – Габриел“ няма да работи повече от една година.