Тролове в Тайланд изпълняват БГ народна музика

Чудото е заснето от туристи

Мистика
10:18 - 10 Декември 2019
61461
Тролове в Тайланд изпълняват БГ народна музика

Невероятно видео от Тайланд набира все повече почитатели в Ютюб. То показва странни човекоподобни същества, които ходят по вода и седят върху скалите, докато изпълняват мелодия, изключително близка до българските народни ритми с примеси на скандинавски звуци и южноазиатски напеви. Видеото е от ползвател на световната мрежа, като става ясно, че повечето туристи в залива Райлай в тайландската провинция Краби са заснели чудото.

Пътуващите казват, че са били изумени, когато забелязали мистериозни антропоморфни същества по време на разходка с лодка. Невероятните същества, подобни на космати розово-червени тролове от приказките и фантастичните филми, седели на скалите и се разхождали върху плитката вода, издавайки невероятни звуци. Туристите сравняват мелодията с какафония и странно нечовешко пеене, но за българското ухо звуците са доста близки и познати. На видеото може да се видят музикални инструменти в лапите на съществата, но никой не може да каже с точност какво представляват. Някои „тролове“, вървейки по водата, извършват странни движения, подобни на ритуал.

Джемайл Хауая, един от очевидците, пише: „Какво по дяволите беше това? Плавахме в залива и чухме фантастични звуци, различни от всичко по света. Когато се приближихме до скалите, видяхме тези приказни същества сякаш от детска книга. Ние, омагьосани, гледахме този странен концерт за около половин час, след което решихме да се измъкнем оттам. Това беше най-непонятната и сюреалистична гледка в живота ми. Ако никой не може да обясни случилото се рационално, тогава смятам, че имаме безпрецедентна сензация".

Много от потребители на световната мрежа смятат, че видеото показва шегаджии в костюми. Други направо посочват откъде идва сензацията - наскоро в Тайланд пристига норвежкият музикант и художник Тори Вранес, известен със своите авангардни и постмодерни изпълнения, понякога напълно абсурдни. Възможно е „концертът“ да е негово дело.