Италия сваля карантината за чужденци, вижте кога

Любопитно
16:20 - 05 Май 2021
3268
Италия сваля карантината за чужденци, вижте кога

Италия премахва всякакви карантини за влизащите в страната чужденци от 15-и май. Новината съобщи премиерът Марио Драги пред участниците в посветения на туризма форум на държавите от G-20.

За целта Рим въвежда нарочен ”National Green Pass” или иначе казано Национален зелен сертификат за свободно придвижване, с който като начало трябва да бъдат снабдени всички гости на страната от ЕС, САЩ и Израел, а след 15-ти юни и от други страни, пише „Монитор”.

Документът би трябвало да засвидетелства поне една от следните характеристики за желаещото да стъпи на Апенините лице – направена ваксина с двойна доза срещу „Ковид-19“, медицинско заключение, че лицето е оздравяло от болестта през последните шест месеца или отрицателен тест за коронавирус, взет най-много 48 часа преди прекрачването на държавната граница.

По същество въпросният “National Green Pass” няма да бъде някакъв специален „паспорт“, а разрешителната функция ще изпълнява съответният здравен сертификат, издаден от медицинските власти в страната на чужденеца и преведен на италиански или английски.