ИТН изпраща Станислав Балабанов с делегацията в Киев

Борислав Сандов посочи, че делегацията ще отпътува за Украйна сряда или четвъртък следващата седмица

Политика
19:29 - 23 Април 2022
2274
ИТН изпраща Станислав Балабанов с делегацията в Киев

Подготвя се българската делегацията от четирите управляващи партии, която ще замине на посещение в Украйна.

Очаква се следващата седмица премиерът Кирил Петков да бъде в Киев.

Предстои след празниците БСП да кажат кой ще е техният представител, кой ще пътува обмислят и от "Демократична България".

Депутатът Станислав Балабанов от "Има такъв народ" потвърди, че ще е единственият представител на партията.

"Аз ще бъда част от тази правителствена делегация, която има за цел с очите си да се уверим какво се случва от нас в рамките на 300 км по вода. Ужасно е да загиват жени и деца, ужасно е мои връстници да са на първа линия на фронта", заяви той.

От своя страна вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов посочи, че делегацията вероятно ще отпътува за Украйна сряда или четвъртък следващата седмица.

Той заяви, че има готовност да замине, но предполага, че ще бъде някой от съпредседателите на "Демократична България".

Сандов изрази надежда , че това ще подобри диалога в коалицията и ще даде повече основания на всички да "пристъпим към решение във връзка с предоставяне на оръжие за Украйна да се отбранява от руската инвазия".

Темата за оказването на военна помощ на Украйна създаде сериозни търкания сред управляващите и се превърна в червена линия, която може да разцепи коалицията. БСП остават категорично "против", "Демократична България" и "Има такъв народ" са "За" изпращане. Това определя на "Продължаваме промяната" ролята на балансьор в управлението, в опит да се намери компромис.