ИТН поиска Радев да разсекрети стенограмата за Северна Македония

Така ще се види кой е казал истината и кой лъже, заяви Тошко Йорданов

Актуални новини
09:23 - 28 Юни 2022
3314
ИТН поиска Радев да разсекрети стенограмата за Северна Македония

Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой друг". Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ” по време на консултациите при президента Румен Радев.

„Консултациите се извършват в каскада от кризи. Това изисква отговорно действие не само в национален, но и в международен план. Означава амбициозна, единна външна политика, за да отстояваме интересите си и да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Надявам се да извличате поука от изминалата година. Не мога да не отбележа Вашата последователна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ. Затова очаквам и Вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на правителство. Сложна е ситуацията в парламента, нужни са усилия за съставяне на правителство, от друга страна са необходими действия за приемането на важни закони за Плана за възстановяване и бюджета. По тази причина е важна позицията на всяка една партия". С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на партията.

„Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в българския политически живот това не е почит. За предпочитане е лицемерието и смяната на мнението спрямо накъдето задуха политическият вятър”, допълни Тошко Йорданов. 

 От ИТН поискаха Радев да разсекрети стенограмата от съвета за Северна Македония.

„Така ще се види кой е казал истината  и кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са начин на общуване в българската политика. В този съвет не се казаха никакви  неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи”, каза Тошко Йорданов.

Снимка: Агнес Методиева