Ива Митева погнусена от законодателен разврат

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото

Политика
11:27 - 28 Юли 2022
7002
Ива Митева погнусена от законодателен разврат

Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Това се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател. Това заяви народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева.

Вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на "Има такъв народ" да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Днес депутатите разглеждат и гласуват решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, обявено в края на миналата седмица, с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката, каза Митева, цитирана от БГНЕС.

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, а не обратното. Тя призова КЕВР да поиска становище от Министерски съвет, припомняйки казуса с гражданството на настоящия министър-председател в оставка Кирил Петков.

Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт, каза още Митева от парламентарната трибуна в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини "Продължаваме промяната" в аматьорщина.

Преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание и това наистина е позор, заяви Митева, като се обърна към Николай Ангов от ПП.