Ива Митева призна: Слави подлагаше депутати на детектор на лъжата

Трифонов винаги приемал Радостин Василев, щом поискал, твърди зам.-шефката на НС

Политика
19:02 - 14 Юни 2022
8480
Ива Митева призна: Слави подлагаше депутати на детектор на лъжата

Попълвали сме тестове за лоялност. Чувала съм от колеги, че са подлагани на детектор на лъжата, но не е имало последствия. Поредицата сензационни разкрития за управлението на Има такъв народ и междупартийните отношения в коалицията продължи зам.-шефката на НС Ива Митева. Самата тя е попълвала въпросник за лоялност.

"Идеята в нашата партия беше хората да са експерти. Нормално е когато влязат хора, които не познаваш, да провериш дали няма да се обърнат срещу теб. Това всъщност се случи", обяви тя пред Би Ти Ви. 

Митева заяви, че няма повод да подава оставка като заместник-председател на Народното събрание, защото "Има такъв народ" ще има поне десет депутати. Митева не очаква да има повече отцепници от парламентарната група, въпреки че били правени опити да се привлекат още към тези, които вече напуснаха.

Според нея министърът на спорта в оставка Радостин Василев е бил един от тези, които винаги са били приемани от лидера на партията Слави Трифонов.

"Не мога да проумея как Василев така промени мнението си за Трифонов - коментира Митева. - Пред мен той е звънял и на сестрата на Слави, показваше, че има близки отношения Трифонов и семейството му."

Ива Митева смята, че с отцепниците от парламентарната група се прави търговия с постове. Тя е категорична, че не познава Орлин Алексиев, а името на Гроздан Караджов е несправедливо опетнено.