Ива Митева: Уволнението ми е политическа репресия от ГЕРБ

Дисциплинарното производство срещу мен е от Вежди Рашидов, каза бившата шефка на парламента

Политика
08:47 - 12 Октомври 2023
4544
Ива Митева: Уволнението ми е политическа репресия от ГЕРБ

Бившият председател на парламента Ива Митева не стана депутат, тя се върна на работа в администрацията на Народното събрание като юридически съветник по законодателството. А преди ден беше съкратена с решение на шефа на НС Росен Желязков. Според Митева става дума за политическа репресия, идваща от ГЕРБ.

„Януари месец разбрах, че Вежди Рашидов е образувал производство срещу мен и реших малко да преосмисля нещата и да видя накъде да тръгна. Той образува дисциплинарно производство срещу мен. Назначава се вътрешен одит. Решението на доклада на одита е много смешно. Най-интересното, е че правят одит като председател на парламента и паралелно с това като директор на дирекцията, което е пълно безобразие“, каза Митева пред Би Ти Ви. Тя подозира, че в основата са народни представители от ГЕРБ.

„Рашидов преди това нееднократно ми е казвал, че е доволен от мен как работим по законите“, заяви Митева.

Юристката твърди и че има големи финансови нарушения, свързани с бившия председател на НС Цвета Караянчева, но не пожела да влиза в подробности.

„Нарушенията са свързани с изграждане на пленарната зала, с хранителния комплекс, нова пленарна зала, която струва над 20 милиона лв., няма дори озвучаване, и система за гласуване“, заяви Ива Митева.